Zelf omschrijvingen toevoegen voor extra grote sitelinks

Gisteren heeft Google een verbetering aangekondigd en uitgerold voor de verbeterde sitelinks of enhanced sitelinks. Deze grote sitelinks zijn sinds oktober 2012 beschikbaar in Nederland en worden sindsdien vertoont. De verbeterde sitelinks kunnen het beste gezien worden als ‘extra’ advertenties, dit aangezien ze bestaan uit 3 regels. De sitelinks beperken zich dus niet meer tot 25 tekens maar hebben de vorm van een advertentie.

Waar eerst de tekst onder de sitelinks zelf door Google werd bepaald door te matchen aan de hand van de URL. Is er nu de mogelijkheid bijgekomen om zelf een beschrijving op te geven bij de sitelink. De adverteerder heeft de tekst van de sitelink dus weer volledig in eigen handen, wat naar mijn inziens positief is. Er is ruimte om twee beschrijvingsregels van maximaal 35 tekens in te voeren. Even groot als een advertentie dus.

Omschrijving toevoegen voor sitelink

Het toevoegen van een omschrijving bij een sitelink is alleen mogelijk in de geoptimaliseerde campagnes (enhanched campaigns) en bij bijgewerkte sitelinks. Gezien alle campagnes volgende maand (22 juli) omgezet worden, zal dit geen grote belemmering worden.

Branded zoektermen
De grote sitelinks heb ik tot nu toe alleen nog maar gezien bij branded zoektermen, zie hieronder voorbeeld van Wehkamp. Of de grote sitelinks nu met deze nieuwe optie vaker vertoond gaat worden is afwachten. Indien dat wel gebeurt, dan zal de eerste positie nog belangrijker worden.

Voorbeeld wehkamp grote sitelinks

Google Editor
Helaas is het momenteel nog steeds niet mogelijk om bijgewerkte sitelinks in de Google Editor te bewerken of toe te voegen. Omschrijvingen zullen dus toegevoegd moeten worden via de interface, een tijdintensieve klus dus. Google wanneer komt die update?

Heeft iemand al mooie voorbeelden gezien van deze grote sitelinks?

Invest Online
Invest Online
Auteur: Invest Online Wij zijn hét full-service internetbureau uit Apeldoorn. Met een team van 40 online specialisten werken we dagelijks voor onze 130 klanten online de beste resultaten te behalen!

Plaats een reactie

Invest Online is verkozen tot hét beste full-service internetbureau van Nederland