Voldoe voor 31 januari 2019
aan de nieuwe Google CSS voorwaarden

Wijzigingen voorwaarden Google CSS partners

Op 12 december maakte Google bekend de voorwaarden voor Google CSS partners te wijzigen en hier 2 nieuwe voorwaarden aan toe te voegen. We zetten de nieuwe voorwaarden op een rijtje.

De website van een CSS partner dient vanaf 31 januari 2019 te voldoen aan:

  • De site geeft alle aanbiedingen weer die u indient bij Google. Gebruikers hebben zoek- en vergelijkingsopties voor verschillende producten en voor verschillende aanbiedingen voor hetzelfde product, van verschillende verkopers.
  • NIEUW, vanaf 31 januari 2019: De site toont aanbiedingen van vijftig verschillende verkopersdomeinen voor elk land dat verkopers targeten met Shopping-advertenties. Het gaat hierbij alleen om verkopers die producten naar het betreffende land verzenden, wat betekent dat consumenten in dat land bij deze verkopers kunnen kopen.
  • Op de site worden productaanbiedingen weergegeven die gebruikers naar een pagina leiden waarop ze het vermelde product kunnen kopen.
  • De site heeft een zoekvak voor zoekopdrachten en biedt zoekfunctionaliteit die voornamelijk is gebaseerd op een dynamisch en geautomatiseerd proces en niet op zoektechnologie die is gelicentieerd of gesyndiceerd door Google.
  • NIEUW, vanaf 31 januari 2019: De CSS-website biedt sorteer- of filteropties voor productzoekresultaten op basis van prijs en ten minste één andere dimensie die relevant is voor consumenten (bijvoorbeeld merk, verkoper of verzendtijd).
  • De site is zonder aanmelding voor iedereen toegankelijk.
  • De site geeft alle aanbiedingen weer die u indient bij Google. Gebruikers hebben zoek- en vergelijkingsopties voor verschillende producten en voor verschillende aanbiedingen voor hetzelfde product, van verschillende verkopers.
  • CSS sites dienen over ten minste 50 afzonderlijke verkopersdomeinen te beschikken voor elk land waarin ze Shopping-advertenties targeten.
  • Google CSS Partners dienen over ten minste 100 verschillende verkopersdomeinen te beschikken, waar voorheen 20 het minimum was.

Bron: https://support.google.com/merchants/answer/7524491?hl=nl


Vragen over Google CSS of de gewijzigde voorwaarden? Wij leggen het je graag helemaal uit. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij komen graag met een advies.

Invest Online
Erik van der Linden
Auteur: Erik van der Linden, Online Marketeer Als Online Marketeer houd ik mij dagelijks bezig met het optimaliseren van betaald verkeer naar websites. Hierbij kan je denken aan onder andere Google Search, Google Shopping, Remarketing, Display, YouTube, Microsoft Advertising en Prijsvergelijkers.

Plaats een reactie

Invest Online is verkozen tot hét beste full-service internetbureau van Nederland