Shopping: Update van Online Productvoorraad

Sinds haar livegang is Google Shopping niet meer weg te denken uit Google AdWords. Voor vele partijen is deze manier van adverteren verreweg het meest aantrekkelijk vanwege de goede resultaten wat betreft de ROI. Om deze resultaten te waarborgen of uit te bouwen, is het zaak om up-to-date te blijven en voortdurend optimalisatieslagen te maken.

Daarbij is het zeer belangrijk om te werken met een dynamische feed die dagelijks wordt geüpdate. Op deze manier worden voorraad- en prijsveranderingen altijd relatief snel (dagelijks) doorgevoerd in Google Shopping. Om niet alleen prijzen, maar ook prijspromoties en voorraden aan te passen, biedt Google tevens de mogelijkheid om te werken met de Google (content) API (for shopping). Op deze manier kunnen wijzigingen vrijwel realtime doorgevoerd worden.  Het is belangrijk om daarbij wel rekening te houden met het feit dat Google Content API for Shopping lastig is te implementeren. Google Content API for Shopping is voornamelijk interessant voor grotere klanten met een uitgebreide productfeed waarbij voorraden en prijzen meerdere keren per dag wisselen.

Om deze functionaliteit in iets afgezwakte vorm ook beschikbaar te maken voor kleinere partijen heeft Google afgelopen maand de “Updates voor Online Productvoorraad” geïntroduceerd. Met deze “functionaliteit voor online productvoorraad” worden kenmerken als prijzen en voorraden volgens Google tot viermaal sneller doorgevoerd. Dit maakt het mogelijk om gedurende de dag reeds updates door te voeren.

Om “Updates voor Online Productvoorraad” door te voeren, is een aanvullende productfeed vereist. Deze afgeslankte feed hoeft slechts te bestaan uit het veld <id>, aangevuld met de optionele velden <prijs>, <beschikbaarheid> en/of <reclameprijs>. Om bijvoorbeeld de beschikbaarheid en de prijs te updaten dienen de velden <id>, <beschikbaarheid> en <prijs> toegevoegd te worden. Wil je alleen de prijs updaten, dan is het veld <id> in combinatie met <prijs> voldoende.

Met deze nieuwe functionaliteit maakt Google het ook voor haar kleinere klanten mogelijk om meerdere keren per dag bij te sturen op voorraad en prijsveranderingen. Heeft u interesse in deze functionaliteit, schroom dan niet om contact te zoeken met Invest Online.

Invest Online
Invest Online
Auteur: Invest Online Wij zijn hét full-service internetbureau uit Apeldoorn. Met een team van 40 online specialisten werken we dagelijks voor onze 130 klanten online de beste resultaten te behalen!

Plaats een reactie

Invest Online is verkozen tot hét beste full-service internetbureau van Nederland