Realtime je bezoekers volgen

Het is sinds kort mogelijk om live uw bezoekers te signaleren en volgen op uw website. Maar met welk programma kan dit, wat is de functionaliteit en wat kan u er eigenlijk mee? Hier treft u een korte toelichting aan op deze innovatie in Google Analytics, het Real Time Dashboard.

Real Time dashboard Google Analytics

Het is inmiddels bijna een maand geleden dat Google aan de functionaliteit van Google Analytics heeft gesleuteld. Met de introductie van het Google Analytics Real Time dashboard is het sinds kort ook mogelijk uw bezoekers realtime te volgen op uw website.

Naast het aantal actieve bezoekers signaleert het Real Time dashboard ook een aantal andere interessante variabelen met betrekking tot de identiteit van de bezoeker. Op welke keywords ze binnen gekomen zijn, de verkeersbron en de geografische afkomst zijn functionaliteiten dit middels het Real Time dashboard nu inzichtelijk geworden zijn. Het is een ideale tool die inzetbaar is bij het lanceren van bijvoorbeeld een online campagne. Zo is het effect van een aanbieding of een optimalisatie poging direct te meten. Daarnaast kunt u nu ook inzichtelijk krijgen welke producten de meeste bezoekers trekken.

 

Het Real Time dashboard is terug te vinden wanneer u bent ingelogt bij Google Analytics. In het topmenu, onder de knop Home, kunt u dit Real Time dashboard activeren. Helaas is het nog niet mogelijk aanpassingen te doen, de variabelen te bewerken of te filteren. Het Real Time dashboard van Google Analytics heeft tot op heden een puur rapporterende functie. Kortom, een handige nieuwe tool die namens onze online marketing specialisten een warm onthaal heeft gekregen en zeker van toegevoegde waarde zal zijn bij de online marketing campagnes.
Realtime je bezoekers volgen

Invest Online
Invest Online
Auteur: Invest Online Wij zijn hét full-service internetbureau uit Apeldoorn. Met een team van 40 online specialisten werken we dagelijks voor onze 130 klanten online de beste resultaten te behalen!

Plaats een reactie

Invest Online is verkozen tot hét beste full-service internetbureau van Nederland