Pagina likes krijgen voor jou meer betekenis

Likes die je als pagina verzamelt via je bedrijvenpagina op Facebook kunnen veel data opleveren. Je kunt erachter komen wat je volgers interessant vinden, je kunt interactie met ze creëren, zorgen dat je volgers commitment krijgen met je merk, gericht adverteren en nog veel meer. Hierbij is het heel erg van belang dat de data die je bezit, up-to-date is. Zo zijn er ook pagina’s die zijn gedeactiveerd door de gebruiker en sinds kort kunnen pagina’s van overleden personen, omgezet worden naar een herdenkingspagina. Likes van deze pagina’s zijn voor jou helemaal niet relevant en zorgen ervoor dat je data niet meer up-to-date is. Dit weet Facebook ook en om deze data nauwkeuriger te maken voor bedrijven zijn ze nu bezig met een update.

Pagina likes krijgen meer betekenis

Facebook gaat een update uitvoeren, waarbij likes van herdenkingspagina’s en gedeactiveerde pagina’s, worden verwijderd. Deze worden dus niet meer in jouw totaal aantal likes opgenomen en de data van deze personen krijg je ook niet meer door. Hierdoor heb je alleen nog relevante data over, van personen die jouw bedrijf actief volgen.

De voornaamste twee voordelen van deze update zijn:

  1. Likes van pagina’s die ter herdenking nog bestaan of gedeactiveerd zijn, zullen je geen data opleveren. Als die likes niet worden meegerekend dan houd je alleen de volgers over die ook actief met je merk bezig zijn en dus zinvolle data opleveren. Met deze data is het bijvoorbeeld mogelijk om mensen te zoeken die gelijkenissen vertonen met jouw volgers, aan de hand van tools als lookalike audiences.
  2. Op dit moment filtert Facebook al wel likes en reacties van herdenkingspagina’s en gedeactiveerde pagina’s uit de persoonlijke pagina berichten. Hierdoor blijft de data consistent.

Wat betekent dit voor jou?

Facebook gaat deze update de komende weken doorvoeren. Dit betekent mogelijk dat je een daling in je pagina likes gaat zien. Naar aanleiding van de update geldt dit dus alleen als jouw pagina likes heeft van herdenkingspagina’s of pagina’s die door de gebruiker zijn gedeactiveerd. Mocht het aantal pagina likes van jouw pagina wel dalen, vergeet dan niet dat dit juist goed is. De likes die verdwijnen waren likes van pagina’s die sowieso al inactief waren op Facebook, en dus geen waarde hebben voor jouw data of bereik van jouw berichten op Facebook.
Als deze update helemaal is doorgevoerd, zullen likes van herdenkingspagina’s en gedeactiveerde pagina’s in het vervolg automatisch verwijderd worden uit jouw pagina likes. Mocht een account weer worden geactiveerd, dan wordt deze automatisch weer bij jouw pagina likes opgeteld.

Bron: Facebook

Invest Online
Invest Online
Auteur: Invest Online Wij zijn hét full-service internetbureau uit Apeldoorn. Met een team van 40 online specialisten werken we dagelijks voor onze 130 klanten online de beste resultaten te behalen!

Plaats een reactie

Invest Online is verkozen tot hét beste full-service internetbureau van Nederland