De nieuwste
Instagram-functie

Nieuw: Instagram Shopping tags in Stories

Eerder dit jaar lanceerde Instagram de mogelijkheid voor bedrijven om producten te taggen in hun Instagram posts. Op dit moment gebruiken meer dan 90 miljoen Instagram gebruikers elke maand de optie ‘tap to reveal’ om meer te weten te komen over het getagde product. Om Instagram shopping makkelijker te maken en te stimuleren, kondigt Instagram twee updates aan.

Uitbreiden van Shopping in Stories
Sinds juni is Instagram de optie Shopping in Stories aan het testen. Vandaag rollen ze deze functie uit naar 46 landen. Als je nu behind-the-scenes Stories van je favoriete merk bekijkt en je ziet een item dat je leuk vindt, kun je op dat product klikken en heb je de mogelijkheid om het product te kopen.

De nieuwe shoppable stickers voor Instagram Stories zijn vergelijkbaar met de huidige Instagram shoppable posts: bedrijven kunnen fysieke producten taggen van een voorraad- of e-commerceplatform. Wanneer je op Instagram op een item klikt, zie je de naam, prijs en beschrijving van het item. Shoppable stickers kunnen op zowel afbeeldingen als video’s worden geplaatst en er zijn 4 verschillende soorten stickers: een pictogram met een boodschappentas, een sticker met de productnaam in regenboog of grijs en een doorschijnende tekst (vergelijkbaar met de huidige hashtag en locatiestickers).

Introductie van Shopping kanaal in Ontdek-gedeelte
Daarnaast lanceert Instagram een Shopping kanaal in het explore gedeelte dat afgestemd is op jouw interesses. In dit kanaal zie je Shopping posts van de merken die je volgt en merken die je misschien leuk vindt.

Voor veel mensen op Instagram is winkelen een leuke manier om inspiratie op te doen en in contact te komen met nieuwe en interessante merken. Instagram zal daarom doorgaan met het verkennen van de juiste functies en ervaringen om van Instagram de beste plek te maken om te winkelen. Momenteel werken ze ook aan een aparte Winkel-app voor shopping. Echter, is het nog niet bekend of en wanneer deze IG Shopping app gelanceerd wordt.

Wil jij met Instagram (Shoppen) starten?

Benieuwd of Instagram iets voor jouw bedrijf is? Of zet je dit kanaal al in en wil je kijken naar de mogelijkheden voor shoppen of adverteren? Wij helpen je daar graag bij.

Ja, dit wil ik!

Invest Online
Pascale Nusselder
Auteur: Pascale Nusselder, Online Marketeer

Plaats een reactie

Invest Online is verkozen tot hét beste full-service internetbureau van Nederland