De nieuwste
Instagram-functie

Nieuw: Instagram Shoppen ook in Nederland

Sinds deze maand is het ook mogelijk voor bedrijven in Nederland om producten te taggen in de Instagram-feed. Hierdoor hoef je geen links meer in je biografie te plaatsen en wordt Instagram meer een conversiekanaal.

Producten taggen
Je koppelt je producten aan content op Instagram. Gebruikers kunnen direct doorklikken naar het product in de webshop, waarbij ze de app niet hoeven verlaten. Een aankoop kan om deze wijze sneller en gemakkelijker gedaan worden.

Instagram Shoppen

Per Instagram-post kunnen maximaal vijf producten getagd worden, tenzij je een carrousel post (meerdere afbeeldingen in een post) inzet dan kun je maximaal 20 producten taggen. Wanneer de gebruiker op de post klikt, worden deze tags zichtbaar. De tags tonen de naam en de prijs van het product en de gebruiker kan doorklikken voor extra productinformatie. Vervolgens wordt de gebruiker doorgestuurd naar de webshop, waar hij het product direct kan kopen. Ook is het mogelijk om het product op te slaan. Door het taggen van producten worden het aantal stappen van de consument richting de aankoop geminimaliseerd en wordt de kans van afhaken verkleind.

Voordat je aan de slag gaat
Als je wilt worden goedgekeurd voor winkelen op Instagram, moeten je bedrijf en account aan de volgende vereisten voldoen:

 • Je Instagram-account moet zijn omgezet in een bedrijfsprofiel
 • Je bedrijfsprofiel moet zijn gekoppeld aan een Facebook-catalogus
 • Je hebt een mobielvriendelijke webshop om aankopen te kunnen doen

Je account wordt beoordeeld zodra je aan de bovenstaande vereisten voldoet. Dit kan enkele dagen duren. Als je account goedgekeurd is, ontvang je een melding van Instagram en kun je producten taggen inschakelen via Instellingen.

Producten taggen inschakelen

 1. Installeer de nieuwste versie van Instagram
 2. Tik op Instellingen – Bedrijfsinstellingen – Winkelen
 3. Selecteer een productcatalogus
 4. Tik op Klaar

Je bent klaar en kunt nu producten taggen in zowel nieuwe als bestaande Instagram-posts!

Producten taggen in je berichten

 1. Selecteer een foto en voeg een bijschrift, effecten en filters toe
 2. Tik op de producten in de foto die je wilt taggen
 3. Voer de namen in van de producten die je wilt taggen en selecteer ze wanneer ze in het zoekvak worden weergegeven
 4. Tik op Klaar
 5. Tik op Delen

Instagram Analytics
Via de statistieken in Instagram kun je bijhouden welke producten populair zijn aan de hand van betrokkenheid en heb je inzichten in hoe vaak een gebruiker bijvoorbeeld op een betaallink heeft geklikt.

Wil jij met Instagram (Shoppen) starten?

Benieuwd of Instagram iets voor jouw bedrijf is? Of zet je dit kanaal al in en wil je kijken naar de mogelijkheden voor shoppen of adverteren? Wij helpen je daar graag bij.

Ja, dit wil ik!

 

Invest Online
Pascale Nusselder
Auteur: Pascale Nusselder, Online Marketeer

Plaats een reactie

Invest Online is verkozen tot hét beste full-service internetbureau van Nederland