Vacature SEO Specialist
Meer omzet met de
interne zoekfunctie binnen jouw webshop

Meer omzet met de interne zoekfunctie binnen jouw webshop

Wist je dat bij gebruikers van de interne zoekfunctie op een website het conversiepercentage vaak vijf keer hoger ligt dan bij bezoekers die niet zoeken? We zien deze statistieken regelmatig voorbij komen bij onze klanten. De koopintentie bij ‘zoekers’ is groot; ze zijn al op zoek naar een specifiek product en/of weten exact naar welke kenmerken ze zoeken.
Een goede, gebruiksvriendelijke interne zoekfunctie is daarom onmisbaar binnen jouw webshop, zowel op desktop als mobiel.

Sooqr

Een goede zoekfunctie is snel en geeft direct relevante resultaten. Voor onze klanten werken we graag samen met Sooqr Search, wat ons betreft een van de beste mogelijkheden op dit gebied. Sooqr komt van Nederlandse bodem, is te integreren in de bestaande website en implementeerbaar op elk e-commerce platform. En natuurlijk niet geheel onbelangrijk: de resultaten liegen er niet om. Bij een van onze klanten steeg het conversiepercentage met ruim 40%!

Voordelen

Wat maakt Sooqr bijzonder?

  • Snelheid In tegenstelling tot veel andere zoekfuncties wordt de website niet doorzocht op basis van teksten, maar worden de resultaten getoond vanuit de datafeed. Vanaf het moment dat de eerste letter van een zoekwoord wordt ingetypt, worden binnen milliseconden relevante resultaten vanuit deze feed getoond en bijgewerkt naar mate het zoekwoord verder wordt aangevuld. Dit wordt ook wel ‘search as you type’ genoemd.
  • Filters Bij de resultaten worden direct filters getoond, om de zoeker zo snel mogelijk op het gewenste product uit te laten komen. Deze filters kunnen zelf gemakkelijk aangemaakt worden, waardoor deze altijd relevant zijn voor jouw producten.
  • Ranking Ook kun je zelf bepalen in welke volgorde de resultaten worden getoond. Handig wanneer je bijvoorbeeld een bepaald merk wilt pushen, of een aanbieding extra aandacht wilt geven gedurende een bepaalde periode.
  • Spelfouten Sooqr geeft altijd relevante resultaten, zelfs wanneer er een spelfout is gemaakt (bijvoorbeeld ‘Ihpone’ of zelfs ‘Ifoon’ in plaats van ‘Iphone’).
  • Synoniemen Je kunt zelf synoniemen aangeven die relevant zijn voor jouw producten. Wanneer iemand zoekt op ‘lederen bank’ wil je bijvoorbeeld ook resultaten tonen wanneer deze op jouw website als ‘leren bank’ staan.
  • Zoekwoorden zonder resultaat Sooqr houdt naast de meest gebruikte zoekwoorden, ook de zoekwoorden bij die geen resultaten hebben opgeleverd. Dit is handig voor het bijwerken van de synoniemen, of het kan inspiratie geven voor een uitbreiding van je assortiment.
  • Content Naast producten, is het ook mogelijk om pagina’s met content aan de zoekfunctie toe te voegen. Dit is belangrijk voor gebruikers die bijvoorbeeld op zoek zijn naar informatie over openingstijden of levervoorwaarden.
  • Look Kleuren en elementen zijn geheel aan te passen aan de huisstijl van de website.
  • Taal Komen jouw bezoekers uit verschillende landen? Je kunt zelf de talen instellen die relevant zijn voor de bezoekers van jouw website.
  • Prijs De kosten per maand zijn afhankelijk van het aantal producten in de feed, je betaalt dus niet per zoekopdracht. Er zijn staffels van 100 tot 25.000 of meer producten, waardoor het ook voor bedrijven met een beperkt aanbod betaalbaar blijft.

Sooqr Mooieschoenen.nl
Voorbeeld van Sooqr op Mooieschoenen.nl (1. search as you type, 2. direct relevante resultaten, 3. zelf aangemaakte filters)

Invest Online helpt

We kunnen ons voorstellen dat je na het lezen van dit artikel enthousiast bent geworden om aan de slag te gaan met deze tool. Maar waar begin je? Hoe vul je de feed en maak je voor jou relevante instellingen aan? En hoe zorg je voor een koppeling met Google Analytics, zodat je nog meer interessante data kunt vergaren? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

Invest Online
Karin Renting
Auteur: Karin Renting, Online Marketeer

Plaats een reactie

Invest Online is verkozen tot hét beste full-service internetbureau van Nederland