Instant scrollen in zoekresultaten

Google is dagelijks bezig met testen en het optimaliseren van hun zoekmachine. Alles om hem zo gebruiksvriendelijk te maken voor de bezoekers. Eerder schreven we al over de uitgebreide sitelinks die nu ook in Nederlandse zoekresultaten worden getoond.
Gister kwamen we weer wat nieuws tegen, namelijk het oneindige scrollen door de zoekresultaten. Ook wel instant scrollen genoemd.

Nadat er een lange tijd ondijdelijkheid was over deze wijziging heeft Google het volgende bevestigd: “Google is constantly experimenting with new features.”

Afscheid van “Goooooogle”

Zoals we de zoekresultaten nu nog kennen staat er altijd “Gooooooogle” onder aan de zoekresultaten. Zoals het er nu naar uitziet wil Google hier dus van af stappen en de gebruikers het idee geven dat ze oneindig door de zoekresultaten kunnen scrollen. ??Dus in plaats van te klikken op 1, 2, 3 of 4 etc. krijg je nu een knop met de tekst “meer resultaten”. Wanneer je hierop klikt zal de tweede pagina van onder naar boven geschoven worden.


Hoogstwaarschijnlijk zien we de “Goooooogle” in de toekomst niet meer terug in de zoekresultaten

Na de eerdere wijzigingen van het uiterlijk van de zoekresultaten zal hoogstwaarschijnlijk ook deze aanpassing doorgevoerd worden. In Amerika wordt hier ook al langer over gesproken. Onderstaand zie je twee screenshots van het instant scrollen in de zoekresultaten van Google.

Instant scrollen
Voorbeeld onderkant van de zoekresultaten met “Meer resultaten”


Subtiel wordt aangegeven dat je inmiddels al op pagina 4 bent

Waarom deze wijziging?

Gemak en gebruiksvriendekijkheid staan bij Google hoog in het vaandel. Door deze aanpassing zal de gebruiker makkelijker door de zoekresultaten kunnen bladeren en zo dus sneller bij het gewenste resultaat komen.

UPDATE: Nu ook bewegende beelden van instant scrollen. (via: waebo.com)

Invest Online
Invest Online
Auteur: Invest Online Wij zijn hét full-service internetbureau uit Apeldoorn. Met een team van 40 online specialisten werken we dagelijks voor onze 130 klanten online de beste resultaten te behalen!

Invest Online is verkozen tot hét beste full-service internetbureau van Nederland