Instant Preview voor iOS

In november 2010 kwamen we met het bericht dat Google Instant Preview introduceerde. Een klein vergrootglas naast de organische zoekresultaten wat een screenshot van de te openen pagina laten zien.

Nu gaat Google dezelfde optie uitrollen voor iOS, het besturingssysteem van Apple’s iPhone, iPod en iPad. Bij de zoekmachine zijn ze al langer bezig hun mobiele website op Apple-devices te optimaliseren. In december introduceerden ze ook al Instant Search voor mobiele apparaten.

Door op het icoontje van een vergrootglas te drukken wordt de Instant Preview-functionaliteit geactiveerd. De previews worden getoond alsof tussen de verschillende tabs in de Safari-browser wordt gewisseld.

Naast dat de functionaliteit de kans vergroot dat je op de meest relevante pagina uit komt bespaard het een hoop tijd. En op mobiele apparaten kan het direct een hoop bandbreedte schelen. Het downloaden van een simpel screenshot zou minder dataverkeer moeten kosten dan het laden van een hele pagina.

Instant Preview voor de Apple-apparaten is nog niet officieel aangekondigd en nog lang niet overal te zien. In bepaalde Amerikaanse staten lijkt het wel te werken en in anderen niet. Voor zover wij weten in Nederland nog helemaal niet. Wellicht dat Google de functionaliteit nog aan het testen is voordat ze het wereldwijd willen introduceren.

Invest Online
Invest Online
Auteur: Invest Online Wij zijn hét full-service internetbureau uit Apeldoorn. Met een team van 40 online specialisten werken we dagelijks voor onze 130 klanten online de beste resultaten te behalen!

Invest Online is verkozen tot hét beste full-service internetbureau van Nederland