Het social media formaten handboek

Het Social Media landschap veranderd voortdurend. Niet alleen komen er steeds weer nieuwe social media kanalen bij, ook de indeling van bestaande kanalen als Facebook en Twitter veranderen. Deze veranderingen brengen vaak ook nieuwe visuele opties en formaten met zich mee. Tijd om alle formaten eens overzichtelijk op een rijtje te zetten.

Er zijn volop ontwikkelingen in de wereld van Social Media. Zo heeft Facebook met de Timeline update de nieuwe omslagfoto een prominente plek op de bedrijfspagina gegeven. Ook Twitter heeft niet stil gezeten en heeft haar lay-out opgefrist met een header in het profiel. De meest recente wijziging is die van de LinkedIn bedrijfspagina’s, deze zijn ook flink vernieuwd met nieuwe afbeeldingen. Misschien ben je recentelijk begonnen met Google+ of Pinterest, ook deze vrij nieuwe kanalen blijven niet achter met de afbeelding opties. Genoeg veranderingen in de formaten en visuele opties dus. Met dit Social Media Formaten Handboek heb je altijd de nieuwste afmetingen bij de hand en wij houden het vanaf nu altijd up-to-date!

Tips voor jouw Social Media afbeeldingen

  • Wees creatief met je afbeeldingen, zorg wel dat het jouw boodschap ondersteunt! Bekijk ook eens deze creatieve voorbeelden ter inspiratie.
  • Laat je bedrijf of merk duidelijk naar voren komen op de profielfoto’s.
  • Denk aan de bezoeker en het bijbehorende kanaal, wat sluit aan op hun beleving?
  • Zorg dat de afbeelding scherp en duidelijk is en bekijk eens of het er op een smartphone goed uit ziet.
  • Verras je fans/volgers zo nu en dan met nieuwe profielfoto’s. Doe dit echter niet te vaak, blijf trouw aan je eigen huisstijl en houd je merk zichtbaar.
  • Sla deze pagina op als bookmark of favoriet, zo ben je verzekerd van de meest recente formaten van Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn en Printerest.

Heb je vragen, opmerkingen of creatieve voorbeelden of mis je een bepaald formaat? Reageer dan onder de infographic.

Klik op de infographic voor een vergroting.

Social Media Formaten Handboek

 

Invest Online
Invest Online
Auteur: Invest Online Wij zijn hét full-service internetbureau uit Apeldoorn. Met een team van 40 online specialisten werken we dagelijks voor onze 130 klanten online de beste resultaten te behalen!

Er zijn 2 reacties op dit artikel

Plaats een reactie

Invest Online is verkozen tot hét beste full-service internetbureau van Nederland