Google test uitgebreide sitelinks ook in Nederland

Google is momenteel nieuwe uitgebreide sitelinks aan testen. Afgelopen week waren er verschillende blogposts met screenshots, zoals op Searchengineland en Thecopywritingconsultant. Het leek erop dat deze sitelinks alleen in Amerika getest werden op grote brandnames, zoals Amazon.com. Nu kwam ik er zojuist ook een tegen in Nederland.

Zie hieronder:

vakantieparken.com uitgebreide sitelinks google resultaten

Bij deze zoekopdracht worden 8 sitelinks getoond. In de eerder genoemde blogposts zijn er voorbeelden te vinden met 12 sitelinks. Ik ben niet aangemeld bij mijn Google account.

Op dit moment is het nog maar een test van Google, maar het lijkt erop dat op deze manier ‘brands’ door Google steeds belangrijker gemaakt gaan worden. Helaas heb ik nog geen onderzoeken kunnen vinden over de invloed op de CTR en de gevolgen voor Google Adwords advertenties. Mocht ik ze tegenkomen, dan zal ik ze posten op mijn twitter @bramversteegh

Invest Online
Bram Versteegh
Auteur: Bram Versteegh, Founder

Invest Online is verkozen tot hét beste full-service internetbureau van Nederland