Google niet langer de grootste

Volgens onderzoek van Experian Hitwise is Google niet langer de meest bezochte site. In 2010 is het op de Amerikaanse markt voorbij gestegen door Facebook. In een onderzoek waarbij het internet-gedrag van 25 miljoen internet-gebruikers is geanalyseerd bleek dat de meest bezochte website van vorig jaar het dit jaar moest doen met een tweede plaats.

De hoeveelheid verkeer op Facebook.com is dusdanig gegroeid dat het vanaf de derde plaats de mailpagina van Yahoo! en Google voorbij streeft. De vrienden-netwerksite is goed voor bijna 9 procent van al het Amerikaanse internetverkeer. Google blijft op een gepaste afstand met 7,19 procent. Echter, wanneer we YouTube in de vergelijking meenemen blijkt dat Google bijna 10 procent van alle verkeer voor zijn rekening neemt. Het videokanaal is immers een onderdeel van de zoekmachine.

In Nederland ziet het lijstje er iets anders uit. Binnen ons eigen land is Facebook nog lang niet zo groot als dat het is op de Amerikaanse markt. Toch komt de sociale netwerk-site met stip binnen op de tiende plaats in de top 20. Aangezien het over het vorige jaar gezien op de 56e plek stond kunnen we spreken van een enorme stijging. Toch staat Google al vijf jaar lang rotsvast op nummer 1.  Net als vorig jaar wordt het op de voet gevolgd door zijn eigen YouTube. Op 3 vinden we Hyves, de Nederlandse tegenhanger van Facebook. Bij Hyves voelen ze de hete adem van Facebook echter in hun nek en het is nog maar de vraag of Hyves die derde plek volgend jaar niet moet afstaan.

Het feit dat Facebook hard aan de weg aan het timmert, blijkt wel aan de top 10 van meest gebruikte zoektermen. In de lijst van meest gezochte termen in Amerika staat Facebook met vier variaties genoteerd.

Invest Online
Invest Online
Auteur: Invest Online Wij zijn hét full-service internetbureau uit Apeldoorn. Met een team van 40 online specialisten werken we dagelijks voor onze 130 klanten online de beste resultaten te behalen!

Plaats een reactie

Invest Online is verkozen tot hét beste full-service internetbureau van Nederland