Google Maps krijgt een nieuwe pin – so what?

Een nieuw pinnetje op de Google Maps kaart. Het klinkt niet heel indrukwekkend – en is het wellicht ook niet – maar het biedt wel degelijk mogelijkheden.

Op Google Maps verschijnt wanneer men zoekt naar een adres de bekende rode marker. Nou heeft deze van het weekend een kleine update gehad. Aan het uiterlijk van de pin is niets veranderd, het enige verschil is: hij stuitert. That’s it?, hoor ik u denken. Ja, that’s it!

Wanneer de marker door de nieuwe API gebruikt wordt krijgt de ontwerper de mogelijkheid om hem te laten animeren. Binnen alle Google toepassingen gaat het natuurlijk om gevonden – of beter geklikt – te worden. Een marker op de kaart die meer aandacht trekt dan de rest is daarin natuurlijk een toegevoegde waarde.

Wanneer een pin versleept wordt door de gebruiker wordt hij ook mooi geanimeerd wanneer hij neerkomt op de kaart, dit is puur een uiterlijke toevoeging. Opvallend is wel dat de animaties niet ondersteund worden in Internet Explorer 6. Ondanks het feit dat Google in maart al heeft geroepen dat het IE6 niet meer ondersteund, gebruikt nog steeds tussen de 4 en 5% van alle internetters deze browser.

Het zal een kwestie van tijd zijn wanneer er binnen AdWords een mogelijkheid komt om – tegen betaling uiteraard – een geanimeerde pin te krijgen op de kaart in de Google zoekresultaten. Zodra deze manier van zoekmachine adverteren publiek wordt zullen we daar bij Invest Online uiteraard bovenop duiken.

Invest Online
Invest Online
Auteur: Invest Online Wij zijn hét full-service internetbureau uit Apeldoorn. Met een team van 40 online specialisten werken we dagelijks voor onze 130 klanten online de beste resultaten te behalen!

Invest Online is verkozen tot hét beste full-service internetbureau van Nederland