Google introduceert “Google+”

Google heeft gisteravond een introductiefilmpje geplaatst van het nieuwe +1 project. Al enige tijd is er natuurlijk de +1 button van Google. Nu is dan eindelijk het platform hier achter gelanceerd. Het heeft de naam Google+ gekregen.

Met Google+ probeert Google de concurrentie met Facebook aan te gaan. Googele+ heeft ‘Circels’ waarin je groepen kan aanmaken. Zo kan je vrienden opsplitsen in groepen.
Ook is het mogelijk om statusupdates te doen. Dit doe je aan de hand van ‘Sparks’. Dit heeft dan weer veel weg van statusberichten op Facebook en Twitter.
Daarnaast kan je op verschillende plaatsen inchecken. Iets wat nu al gedaan wordt met Facebook Places en Fouresquare. In het +1 project van Google heet dit de ‘Hangout’.
Daarnaast wordt er natuurlijk ook overzichtelijk welke pagina’s en websites jij allemaal een +1 hebt gegeven aan de hand van de gegevens uit de +1 Button.
Met ‘Hudle’ kan je met elkaar in een groep of alleen chatten zowel in de browser als op de mobiel.

Tot slot is er voor de mobiele gebruikers een Google+ app ontwikkeld om ook onderweg op de hoogte te blijven van wat je vrienden doen en wat jijzelf allemaal doet. Deze app is nu alleen nog maar beschikbaar voor de Android, maar zal ook snel beschikbaar worden vaan de iPhone.

Google+ is op dit moment alleen nog niet toegankelijk voor iedereen maar bevind zich nog in een testfase. Je hebt een invite nodig om toegang te krijgen tot dit project.

Lees hier alles over Google+ de officiële blog van Google. Natuurlijk houden wij als Invest Online alle ontwikkelingen rondom Google en Google+ nauwlettend in de gaten.

Bekijk hier het introductie filmpje van Google+

Invest Online
Invest Online
Auteur: Invest Online Wij zijn hét full-service internetbureau uit Apeldoorn. Met een team van 40 online specialisten werken we dagelijks voor onze 130 klanten online de beste resultaten te behalen!

Invest Online is verkozen tot hét beste full-service internetbureau van Nederland