Google Analytics: Major Contributors

Afgelopen donderdag heeft Google Analytics een nieuwe optie gepresenteerd: Major Contributors. Een toevoeging die opvallende schommelingen in het verkeer op je website probeert te verklaren.

Het is een extra functionaliteit op het bestaande Custom Alert-systeem. Deze geeft je de mogelijkheid om meldingen te ontvangen zodra het verkeer op je pagina een bepaalde (afwijkende) trend ondergaat. Bijvoorbeeld, ongewoon veel verkeer op je 404-pagina, de pagina waar mensen terecht komen als de link binnen je website niet bestaat. Met Custom Alerts word je via email op de hoogte gehouden van dergelijke abnormaliteiten.

Uiteraard is het fijn om te weten dat de bezoekers op je website afwijkend gedrag te vertonen. Google Analytics’ probeert te verklaren waar dit afwijkende gedrag vandaan komt. Eerder moest je zelf op zoek gaan naar de reden achter de onverwachte stijging of daling op een bepaalde pagina, nu zal Google daar de helpende hand bieden.

Bij Invest Online kunnen we met deze feature in onze Web analytics rapporten eenvoudig incidentele veranderingen meenemen. Bovendien kunnen we uw website verder optimaliseren aan de hand van deze gegevens om het verkeer over uw website te sturen op de manier die u wil.

Invest Online
Invest Online
Auteur: Invest Online Wij zijn hét full-service internetbureau uit Apeldoorn. Met een team van 40 online specialisten werken we dagelijks voor onze 130 klanten online de beste resultaten te behalen!

Invest Online is verkozen tot hét beste full-service internetbureau van Nederland