Google Analytics koppelen aan AdWords

Door op dit artikel te zijn uitgekomen is de kans groot dat u al gebruikt maakt of van plan bent gebruik te gaan maken van Google Adwords. Ansich een zeer interessante tool voor uw online marketing activiteiten, echter wordt het pas echt interessant als alle mutaties die plaats vinden ook nauwkeurig gemeten kunnen worden.

Meten is weten:

Wij raden alle online ondernemers aan Google Analytics te koppelen aan AdWords. Deze koppeling kunt u maken als u actief bent in de AdWords omgeving. Daar treft u het tabblad Analytics aan. Er zijn 2 mogelijkheden:

U kunt een bestaand Google Analytics account koppelen aan uw Google Adwords account. Dit betekend dat u de websitestatistieken meet van dezelfde website. Zowel uw Adwords account als uw Analytics account zijn al los van elkaar gekoppeld aan uw website. Gaat u deze accounts koppelen zorg ervoor dat u beheersrechten heeft. Naar een aantal stappen doorlopen te hebben vraagt Google of u de klikbedragen en doelconversies van uw Google Adwords account wilt meenemen. Vink beide opties aan, want met deze variabelen kunt u meten of uw Adwords account succesvol is of niet.

U kunt ook een nieuwe Google Analytics account aanmaken. Door middel van een code op uw website te installeren zorgt u ervoor dat uw website in verbinding staat met Google Analytics. Volg de stappen die u moet doorlopen tijdens het aanmeld proces, deze spreken voor zich.

Wie, wat en waar:

Middels Google Analytics is het vrij eenvoudig om bepaalde doelen in te stellen. Denk hierbij aan de bedankpagina die zichtbaar wordt nadat een bezoeker de contactpagina ingevuld heeft. Nu Google Analytics gekoppeld is aan AdWords kunt u ook trechteren. Dit is een hele reeks pagina’s die de bezoekers op uw site moeten volgen om tot voltooiing van een bepaalde actie te komen. Een veel voorkomende is het stappen ritueel, van winkelwagen tot afhandeling van de betaling, bij menig webshop. Nu kunt u dus inzichtelijk maken waar in dat proces de bezoekers afhaken.

Dit is één van de interessante mogelijkheden die ontstaan nadat u uw Google Analytics heeft gekoppeld aan uw AdWords account. Onze online marketing specialisten zijn ervaren met deze Google tools en vertellen u hier graag meer over!

Invest Online
Invest Online
Auteur: Invest Online Wij zijn hét full-service internetbureau uit Apeldoorn. Met een team van 40 online specialisten werken we dagelijks voor onze 130 klanten online de beste resultaten te behalen!

Invest Online is verkozen tot hét beste full-service internetbureau van Nederland