Gmail, verzonden mail terug halen?

Iedereen heeft wel eens het ‘oeps-moment’ gehad na het versturen van een e-mail. Je hebt je mailtje verstuurd en dan kom je erachter dat je het mailtje per ongeluk naar de verkeerde persoon hebt gestuurd. Gmail maakt de oplossing om mailtjes terug te halen nu voor iedereen beschikbaar!

Deze functie was er al een tijdje voor gebruikers van Google Labs, maar Gmail rolt het nu dus als standaard functionaliteit uit. Voor gebruikers die al gebruik maakten van deze functionaliteit binnen Google Labs is dit automatisch al ingeschakeld. Voor alle andere gebruikers moet de functionaliteit nog worden geactiveerd.

Gebruik maken van deze functionaliteit?

Ga dan in je Gmail account, via het ‘tandwiel’ rechts bovenin, naar je instellingen (settings). Al vrij snel kom je daar de optie tegen om het ‘verzenden ongedaan te maken’. Hierbij heb je de keuze om jouw gewenste annuleringsperiode aan te geven. Je kunt hier kiezen uit 5, 10, 20 of 30 seconden.

gmail_verzending)feature

Technisch gezien is het natuurlijk niet het mailtje dat je terug kunt halen, wat er gebeurt is dat het mailtje simpelweg met een door jou bepaalde vertraging wordt verstuurd. Dat maakt de functionaliteit niet minder handig, want niets is zo vervelend dat je er achter komt dat je mailtje naar de verkeerde persoon is gegaan, of dat je de bijlage bent vergeten. Alhoewel, voor dat laatste probleem heeft Gmail ook een mooie oplossing voor gevonden!

Bijlage_feature

Invest Online
Sander Bosch
Auteur: Sander Bosch, Teamlead E-mail Marketing Ik help je graag bij de implementatie van een volledig e-mailmarketing traject. Ook assisteer ik graag bij deliverability, database management en DNS issues of de keuze voor een emailmarketing software pakket.

Plaats een reactie

Invest Online is verkozen tot hét beste full-service internetbureau van Nederland