Gmail gaat waarschuwingen tonen

Gmail gebruikers worden binnenkort gewaarschuwd wanneer er e-mails binnenkomen die via onversleutelde verbindingen zijn verstuurd. Google meldt op het eigen beveiligingsblog dat zij mensen gaan waarschuwen omdat uit onderzoek blijkt dat steeds meer geprobeerd wordt e-mailverkeer te onderscheppen.

Uit het onderzoek blijkt dat er groepen actief zijn die met valse DNS-servers proberen e-mailverkeer te onderscheppen en het zo naar onbeveiligde servers te leiden. Via deze manier proberen ze de informatie uit de e-mails te verkrijgen. Dit is voor Google de aanleiding geweest om gebruikers te gaan waarschuwen als binnenkomende e-mail via servers met onversleutelde verbindingen is verstuurd. Google zal dit in de komende maanden gaan uitrollen bij haar Gmail gebruikers. Hoe de waarschuwing eruit zal komen te zien is momenteel nog niet duidelijk. De waarschuwing zal overigens alleen worden getoond bij e-mails die niet afkomstig zijn van Gmail zelf. Zijn voorzien hun eigen e-mails namelijk standaard van encryptie.

Gebruikers van e-mailmarketingsoftware als Copernica en Mailchimp hoeven zich geen zorgen te maken. De e-mails van hun worden via een beveiligde verbinding verstuurd.

Bron: https://googleonlinesecurity.blogspot.nl/2015/11/new-research-encouraging-trends-and.html

Invest Online
Sander Bosch
Auteur: Sander Bosch, Teamlead E-mail Marketing Ik help je graag bij de implementatie van een volledig e-mailmarketing traject. Ook assisteer ik graag bij deliverability, database management en DNS issues of de keuze voor een emailmarketing software pakket.

Plaats een reactie

Invest Online is verkozen tot hét beste full-service internetbureau van Nederland