Emoji icoontjes in je
Google vermeldingen

Emoji icoontjes in je Google vermeldingen

Sinds kort is het mogelijk om de zogenaamde Emoji icoontjes te gebruiken in je pagina titels. Emoji icoontjes zijn de kleurrijke smiley-gezichten die vooral bekend zijn van sms en whatsapp berichten.

Overzicht van Emoji icoontjes
Overzicht van Emoji icoontjes

De pagina titels worden in Google vertoond als blauwe titel, waarop geklikt wordt om naar de website te gaan. Door de toevoeging van een Emoji icoontje, valt de titel nog meer op en is de kans groter dat een bezoeker op deze vermelding klikt. Met name bij de mobiele resultaten kan dit enorme stijging in CTR (click through rate: hoe vaak wordt er op de vermelding geklikt) betekenen. Vooral voor zoekopdrachten die maandelijks veel gebruikt worden en de website een top-10 positie scoort, zal deze ontwikkeling een duidelijk verschil maken.

De weergave van een vertoning verschilt voor de mobiel ten opzichte van de desktop computer. In onderstaand voorbeeld van Thermen Bussloo (een klant waarbij dit reeds is toegepast) is dit duidelijk te zien.

Google SERP emoji duim - desktop
Google vermelding met Emoji duim op een computer
Google SERP emoji duim - mobiel
Google vermelding met Emoji duim op een mobiel

 

Google SERP emoji bikini - desktop
Google vermelding met Emoji bikini op een desktop
Google SERP emoji bikini - mobiel
Google vermelding met Emoji bikini op een mobiel

 

Toekomstig gebruik Emoji icons in pagina titels

Hoewel wij verwachten dat een snelle implementatie van deze mogelijkheid veel goeds kan doen voor uw website, denken wij niet dat dit van lange duur zal zijn. De kans is groot dat een zoekmachine resultatenpagina in de toekomst eruit komt te zien als de vroegere MSN vriendenlijst.

MSN vriendenlijst

Om deze reden denken wij dat Google hier toch vrij snel zal ingrijpen, zodat dit hun niet ook overkomt. Een te drukke resultatenpagina komt natuurlijk niet ten goede van de gebruikerservaring, iets wat bij Google voorop staat.

Wilt u ook gebruik maken van deze nieuwe ontwikkeling? Neem dan contact met ons op, dan bekijken we welke emoji icoon bij uw webpagina’s geplaatst kunnen worden.

 

Update 22 juni

Helaas heeft Google de weergave van de Emoji icoontjes weer verwijderd uit de zoekresultaten.
Hoewel ze hebben aangegeven dat de Emoji icoontjes niet schadelijk zijn voor de SEO van een website, adviseren wij ze niet meer toe te passen.

Invest Online
Wouter Olivier
Auteur: Wouter Olivier

Plaats een reactie

Invest Online is verkozen tot hét beste full-service internetbureau van Nederland