Optimaliseer uw website en ontvang meer bezoekers!

Wat is SEO?

Search Engine Optimalization (SEO) -in het Nederlands zoekmachine-optimalisatie– is het geheel aan activiteiten met als doel je website te laten stijgen in de zoekresultaten van een zoekmachine. Door je website te optimaliseren zorg je ervoor dat je website beter wordt gevonden in de organische resultaten van een zoekmachine. De organische zoekresultaten zijn alle zoekresultaten exclusief advertenties of  betaalde zoekresultaten. Wanneer jouw website hoger in de zoekresultaten terecht komt, is de kans groter dat mensen op de link van jouw website klikken.

Hoe werkt SEO?

Zoekmachines slaan bestaande websites op in hun database. Dit heet indexeren. Het indexeren wordt automatisch gedaan door robots. Wanneer een gebruiker in een zoekmachine (bijvoorbeeld Google) op zoek gaat naar een bepaald onderwerp, dan laat de zoekmachine de meest relevante zoekresultaten voor dat specifieke onderwerp uit de database zien.

De zoekterm die door een gebruiker in Google wordt ingetypt wordt een zoekopdracht genoemd. Het doel van Google is zorgen dat de gebruiker zo snel mogelijk kan vinden wat hij of zij zoekt. De gebruiker moet tevreden zijn en de volgende keer weer Google willen inzetten als zoekmachine. Daarom vindt Google het belangrijk dat de gebruiker de meest relevante zoekresultaten te zien krijgt.

Zoekmachines hebben een reeks regels (factoren) die worden gebruikt om websites te positioneren in de organische zoekresultaten, het algoritme genaamd. Het algoritme dat Google gebruikt, wordt continu aangepast. SEO wordt dus ingezet om factoren te beïnvloeden, de helpende positie van je website te verbeteren in de zoekresultaten van Google.

Factoren van SEO

Er zijn inmiddels rond de 200 factoren bekend, die een invloed hebben op de zoekresultaten in Google. Hierbij zijn content en technische factoren, ook wel on-page SEO factoren genoemd, belangrijk. Deze hebben namelijk betrekking op jouw eigen webpagina. Off-page SEO factoren zijn factoren die buiten je website om plaatsvinden, maar wel invloed hebben op de zoekmachineresultaten van je website. Bij off-page SEO horen onder andere linkbuilding en social media. SEO is een continu proces van je huidige content optimaliseren, zorgen voor nieuwe content, technische factoren optimaliseren, je social media populariteit verhogen en linkbuilding. Het SEO-proces is dan ook een altijd doorgaand proces.

Geïnteresseerd in SEO voor uw website? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Invest Online is verkozen tot hét beste full-service internetbureau van Nederland