Wat is het onderwerp van uw pagina?

Wat is een title tag?

De title tag is de titel van een webpagina. De title tag vertelt het onderwerp van een pagina. Het is één van de belangrijkste factoren om goed te scoren in Google. Wanneer de title tag niet op de juiste manier wordt ingezet, kan het de vindbaarheid van de webpagina negatief beïnvloeden in zoekmachines.

Wanneer je in Google een zoekopdracht invoert dan krijg je een lange lijst met resultaten te zien. Eén zoekresultaat bestaat uit drie factoren. De paginatitel, dit is dus de title tag, staat dikgedrukt in het blauw bovenaan. Hieronder staat de URL vermeld in het groen en daaronder staat de meta description van de webpagina. Deze drie factoren zijn belangrijk voor je website om gevonden te worden in zoekmachines.

Hoe gebruik je een title tag?

Een aansprekende title tag is van toegevoegde waarde, omdat het een eerste indruk geeft aan een bezoeker. In de title tag geef je al een korte uitleg over waar jouw webpagina over gaat. Tegenwoordig lezen mensen niet meer, ze scannen. Het is dus belangrijk om op de leesbaarheid te letten van je title tag, dit kun je doen door gebruik te maken van karakters zoals (), * en |.

Je plaatst de belangrijkste zoekwoorden aan het begin van je title tag. De pagina komt namelijk eerder naar voren wanneer er precies op dat woord gezocht wordt. Het is van belang dat het zoekwoord in de titel ook op je webpagina voorkomt in de tekst.

Het beste is om de title tag niet langer te maken dan 65-69 karakters. Meestal worden namelijk de eerste 65 karakters vertoond. Zorg er ook voor dat je voor iedere pagina op je website een unieke titel gebruikt. Door verschillende title tags te gebruiken heb je meer kans om gevonden te worden.

In het kort

  • Zorg voor een aansprekende titel
  • Let op de leesbaarheid van je title tag
  • De titel moet terugkomen in de tekst op je webpagina
  • Maak je title tag niet langer dan 65 karakters
  • Gebruik voor elke webpagina een andere title tag\

Heeft u hulp nodig bij het opstellen van de title tags op uw website? Wij helpen u graag! Neem vrijblijvend contact met ons op.

Invest Online is verkozen tot hét beste full-service internetbureau van Nederland