Maak van uw website een autoriteit!

Wat is DA?

Domain Authority, afgekort DA, is een algoritmische waarde tussen de 0 en 100, die ontworpen is door Moz. Met deze waarde wordt de autoriteit van een website weergegeven. Het fungeert als alternatief voor Google’s PageRank, die al jaren niet meer bekend gemaakt wordt.

Over het algemeen geldt: “hoe hoger jouw DA score, hoe beter de zichtbaarheid binnen zoekmachines (zoals Google) zal zijn“. Je kan jouw DA positief beïnvloeden door verschillende factoren te bekijken en te optimaliseren. Een 5 tal factoren hiervan zijn:

  • Geef relevante content aan de bezoeker
  • Zorg voor een gebruiksvriendelijke website
  • Werk aan een kwalitatieve linkbuilding
  • Plaats een sitemap op je website
  • Houd je URL’s kort en bondig

Wanneer deze factoren worden geoptimaliseerd zal je site een hogere DA score krijgen en zal deze uiteindelijk ook gaan stijgen in de Google ranking. Voor websites met een lage DA score zal het optimaliseren sneller resultaat opleveren in de DA score, dan een website met een hoge DA score. Het is gemakkelijker om van 20 naar 30 te gaan dan van 80 naar 90.

Domain Authority (DA) dient niet verward te worden met Domain Rating (DR). Domain Rating is ontworpen door Ahrefs en Domain Authority door Moz. Beide geven een score gebaseerd op complexe algoritmes. Echter kan het zijn dat er verschil zit in de scores wanneer je deze programma’s tegelijk gebruikt. Dit komt omdat er naar verschillende aspecten worden gekeken en hier verschillende waardes aan worden gegeven. Zo kan je een DR hebben van 20 en een DA van 40.

Invest Online is verkozen tot hét beste full-service internetbureau van Nederland