De Facebook Like Box verdwijnt, wat nu?!

Zoals elk jaar, kondigde Facebook tijdens haar Developers Conference F8 de vele nieuwe ontwikkelingen aan. Een onderdeel die relatief weinig aandacht kreeg, maar zeker interessant is, is dat de Facebook Like Box verdwijnt. Deze aanpassing zal 23 juni 2015 ingaan.
Gaat deze optie helemaal weg? Nee, dat gelukkig niet. Hij wordt vervangen door een nieuwe plugin, namelijk de Facebook Page Plugin. En deze wordt, naar ons inziens, een stuk beter!

De Facebook Like Box

      Facebook Like Box

Oude situatie

Doorgaans wordt de Facebook Like Box veel gebruikt op websites om likes voor de Facebookpagina te krijgen. De oude box was zo ontworpen dat in één oogopslag duidelijk was hoeveel mensen een pagina volgen en had de optie om deze pagina ook direct te volgen. Per 23 juni zal deze box niet meer ondersteunt worden en verdwijnen van je website.
Naast de Facebook Like Box, verdwijnen ook de plugins Face Pile, Recommendatoins Feed en Activity Feed.

Facebook Page Plugin

Om je een indruk te geven hoe de nieuwe plugin eruit komt te zien, zie je als voorbeeld de plugin voor de Facebook-pagina van Invest Online. De nieuwe plugin is echt een verbetering ten opzichte van de oude. Je kunt nu de lay-out gemakkelijk aanpassen. Bijvoorbeeld door te kiezen voor wel of geen cover photo, page posts te tonen en de grootte ervan. Wat ook nieuw is, is dat er naast een like button ook een deel button in zit.

  

Nieuwe situatie

Heb je een Facebook Like Box op je website staan? Pas deze dan de komende maanden aan. Hoe? De code voor de nieuwe Facebook Page Plugin vind je hier.

Invest Online
Invest Online
Auteur: Invest Online Wij zijn hét full-service internetbureau uit Apeldoorn. Met een team van 40 online specialisten werken we dagelijks voor onze 130 klanten online de beste resultaten te behalen!

Plaats een reactie

Invest Online is verkozen tot hét beste full-service internetbureau van Nederland