De beste lokale bedrijven in Facebook

Facebook komt, heel stiekem, met een nieuwe dienst. Namelijk de mogelijkheid om lokale bedrijven te zoeken met de beste Facebook reviews en het hoogste cijfer. Hiervoor is een aparte pagina aangemaakt, in de stijl zoals we Facebook allemaal kennen.

Facebook Services

De functie Facebook Services is pas net beschikbaar en werd ontdekt door Search Engine Land. Op deze aparte pagina, kun je zoeken op diensten; zoals webdesign en marketingadviseur, maar ook bijvoorbeeld naar motels of hotels in de buurt of etnische supermartken en markten.

Facebook zou Facebook niet zijn als ook bij deze functie de gebruikservaring niet geheel voorop zou staan. In de zoekresultaten worden namelijk de bedrijven weergegeven die voor jou het meest relevant zijn, vanuit Facebook bekeken uiteraard. Er wordt gekeken naar bedrijven die jij leuk vindt, welke bedrijvenpagina’s jij bezoekt, waar jij op reageert en ook waar je in wordt getagd. Een beetje hetzelfde als de manier waarom berichten worden gewogen voor ze op je tijdlijn verschijnen.

Hoe kom ik in deze lijst te staan?

Wat belangrijk is om in het overzicht terug te komen zijn allereerst de subcategorieën die je je bedrijf meegeeft. Je kunt namelijk alleen zoeken op deze subcategorieën en niet op bedrijfsnaam. Kloppen deze en zijn dit de diensten waar je doelgroep naar zoekt? En nog belangrijker, wil je hierop gevonden worden?
De subcategorieën kun je bewerken op de Facebook pagina, onder Info > Pagina informatie. 
Zorg dat je je pagina-informatie goed hebt ingevuld, zodat Facebook ook kan kijken of je relevant bent.

Facebook_subcategorie

Daarnaast is het belangrijk om actief te blijven op Facebook. Ga in contact met jouw fans en zorg dat je altijd, voor hen, relevante en interessante informatie deelt. Zo vergroot je de kans op interactie en daarmee ook je bereik. Hoe relevanter Facebook jou vindt voor bepaalde personen, hoe hoger je op deze pagina in de lijst komt.

N.B.: Facebook heeft zelf nog niets verkondigd over deze nieuwe functie, wat ook aangeeft dat het nog in een beginstadium (wellicht testfase) is en heeft ook nog niet gereageerd op vragen.

Meer weten over het inzetten van social media kanalen? Wij kunnen helpen.

Invest Online
Invest Online
Auteur: Invest Online Wij zijn hét full-service internetbureau uit Apeldoorn. Met een team van 40 online specialisten werken we dagelijks voor onze 130 klanten online de beste resultaten te behalen!

Er is 1 reactie op dit artikel

Gert Sturre schreef:

Beste Jessica
Ik vind je blog DE BESTE LOKALE BEDRIJVEN IN FACEBOOK interessant voor bedrijven – organisaties die graag (meer) zaken willen doen met lokale partners.
Wil je a.u.b. je blog ook plaatsen op de LinkedIn groep van het Apeldoorns Business Collectief?
Het Apeldoorns Business Collectief stimuleert Apeldoornse organisaties om (meer) zaken te doen met lokale partners.
Bij voorbaat hartelijke dank!

Plaats een reactie

Invest Online is verkozen tot hét beste full-service internetbureau van Nederland