Content marketing als online strategie

Content is hedendaags een belangrijk onderdeel van Zoekmachine Marketing. Zonder de juiste content is het tegenwoordig door de zoekmachines moeilijk in te schatten wat het onderwerp van een website is. Content helpt dus om de juiste posities te behalen in de zoekmachines. In dit blog artikel leg ik uit hoe u als ondernemer of online marketeer een content marketing strategie kunt bepalen.

 

Doelgroep analyse

Allereerst is het van belang dat u duidelijk heeft op welke doelgroep u zich specifiek wilt gaan richten. Door deze groep grondig te analyseren kunt u veel te weten komen over het online gedrag van deze mensen. Factoren als leeftijd, inkomen, demografische afkomst zijn basiselementen in deze analyse. Daarnaast zijn de economische factoren en culturele zaken tevens essentiële factoren die het koopgedrag van uw doelgroep bepalen. Dit is één van de fundamenten van een goede content marketing strategie.

 

Nu u weet wie uw doelgroep is en wat het online gedrag is van deze mensen, kan de analyse vervolgd worden. Middels een zoekwoorden analyse komt u te weten welke zoektermen uw doelgroep hanteert.

 

Zoekwoorden analyse

Dit is een hele belangrijke stap bij de tot stand koming van een juiste content marketing strategie.Met deze analyse gaat u achterhalen met welke keywords uw doelgroep zich op het internet voort beweegt. Er zijn hier verschillende tools voor beschikbaar op het internet. Uiteraard is Google Analytics een bron die veel bruikbare informatie verschaft. Nu is het de kunst om een selectie te maken uit deze lijst met zoekwoorden. Het is van essentieel belang dat u voor de zoekwoorden kiest waar nog kansen liggen en waar de toedredings barriére nog enigszins laag is.

 

Nu u weet met welke zoekwoorden uw doelgroep zich een baan wendt door de zoekmachines, kunt u uw content hierop inrichten. Hiermee creërt u een hoge mate van relevantie, hetgeen waar het Google om gaat. Door dit structureel door te voeren en uw landingpagina’s content technisch goed in te richten, zal u ranking aanzienlijk verbeteren en het aantal relevante bezoekers stijgen.

 

Wilt u hier meer over te weten komen? Onze online marketing specialisten staan u graag te woord en denken mee bij de tot stand koming van uw content marketing strategie!

 

Invest Online
Invest Online
Auteur: Invest Online Wij zijn hét full-service internetbureau uit Apeldoorn. Met een team van 40 online specialisten werken we dagelijks voor onze 130 klanten online de beste resultaten te behalen!

Invest Online is verkozen tot hét beste full-service internetbureau van Nederland