Wij zijn trots op
Portecenter

Portecenter

Portecenter is dé online winkel voor hobby en vrije tijd. Samen met Portecenter hebben we hele mooie resultaten behaald in een super samenwerking. De omzet is sindsdien met 44% gestegen.  En als kroon op dit werk won Portecenter de Webshop Award 2015!

De klant

Portecenter is dé online winkel voor hobby en vrije tijd. Portecenter heeft een ruim assortiment van legpuzzels tot modelbouw. Portecenter is puur een online speler gericht op binnen- en buitenrecreatie.

De uitdaging

In 2014 heeft Portecenter bij ons de vraag neergelegd of wij het rendement van de website konden verhogen door kwalitatiever verkeer naar de website te trekken. Ook moesten de kosten van AdWords naar beneden. De ROI van de webshop was negatief en dat moest snel worden omgekeerd. Aan ons de uitdaging.

Bezoeken AdWords+66%
Meer omzet AdWords+165

Onze oplossingen

Wij hebben zowel search- als shopping campagnes ingezet voor Portecenter. Ook maken wij gebruik van dynamische remarketing. Wij hebben er voor gekozen om eerst op specifieke zoekwoorden in te zetten, waar de cpc’s over het algemeen lager zijn dan bij de generieke zoekwoorden. Zo konden wij met hetzelfde budget hoger in de posities komen en leverde het relevanter verkeer op. Uiteindelijk is de focus vooral naar shopping gegaan, omdat hier ook de cpc’s lager liggen dan bij search, maar dan wel met een hoger rendement.

Ook geven wij advies aan de klant over uit te voeren SEO werkzaamheden om het organische verkeer te laten stijgen door onder andere technische actiepunten, interne linking, tittle tags en meta descriptions, content en het verbeteren van de menu structuur.

Resultaten

Het rendement van Portecenter is in zijn totaliteit verbeterd. Het rendement uit AdWords is ook sterk verbeterd. De kosten zijn gedaald, het verkeer is gestegen en er zijn meer opbrengsten behaald. Ook het organische verkeer is gestegen. We zijn dan ook trots dat we hebben mogen bijdragen aan de volgende resultaten:

  • 66% meer bezoeken uit Google AdWords
  • 165% meer omzet uit Google AdWords campagnes
  • 62% meer bezoeken uit organische zoekresultaten Google

Wil je ook betere resultaten?

Ben je benieuwd of er ook voor jou betere resultaten te behalen zijn online? Wij maken graag een vrijblijvende Online MarketingScan en adviseren concreet over kansen en bedreigingen en wat wij voor jou kunnen betekenen!

Ja, dit wil ik!

Invest Online is verkozen tot hét beste full-service internetbureau van Nederland