Bouncepercentage
Google Analytics

Bouncepercentage Google Analytics

Statistieken maken zaken meetbaar, waardoor de effectiviteit van een bepaalde handeling of beweging inzichtelijk wordt. Dit is dan ook een grote factor wat bijdraagt aan de kracht van online marketing. Middels Google Analytics en andere statistische tools kunnen online marketing activiteiten inzichtelijk gemaakt worden.

Nu biedt Google Analytics enorm veel gegevens aan data waardoor je je kunt afvragen welke data nu als belangrijk wordt ervaren en welke data nu minder relevant is. Vandaag behandel ik een hele belangrijke, betreft het Bouncepercentage in Google Analytics.

Waar staat Bouncepercentage in Google Analytics voor?

Dit betreft het percentage van alle bezoekers die zonder te klikken je website verlaten. De bounce is te zien als een soort eindpunt voor Google Analytics. Vanaf dat punt kan er niet meer gemeten worden. Bij een enorm hoog bouncepercentage in google Analytics kan Google tot de conclusie komen dat je pagina niet aan de zoekcriteria voldoet van de zoeker. Het komt niet overeen en daardoor kan de relevantie  “door de bril van Google” zakken, waardoor je ook in positie kan gaan zakken. Een percentage tussen de 40 en 60% is in het algemeen normaal voor een website. Maar de normen kunnen per branche enorm fluctueren. Een percentage onder de 25-30% is een utopie en bijna onhaalbaar, maar hoe lager het bouncepercentage des te beter het is.

Figuur 1.1: Bouncepercentage Google Analytics

 

Het bouncepercentage in Google Analytics geeft een gemiddelde. Dit is genomen over alle pagina’s binnen je website. Het is mogelijk de bouncepercentages per pagina inzichtelijk te krijgen. Ga naar het menu INHOUD en klik op Analyse op pagina. Hier kan je elke pagina van je website analyseren en binnen het In-Page tabblad komen dan de statistieken van de desbetreffende pagina naar voren. Vergeet niet de juiste periode in te stellen, rechtsboven in de Google Analytics omgeving.

 

Figuur 1.2: Bouncepercentage per pagina Google Analytics


 

Ben je ontevreden over het Bouncepercentage in Google Analytics?

Onze online marketing specialisten vertellen graag meer over de stappen die genomen kunnen worden om dit percentage te optimaliseren naar een gewenst niveau. Neem vrijblijvend contact op en wij staan u graag te woord!

 

 

Invest Online
Invest Online
Auteur: Invest Online Wij zijn hét full-service internetbureau uit Apeldoorn. Met een team van 40 online specialisten werken we dagelijks voor onze 130 klanten online de beste resultaten te behalen!

Invest Online is verkozen tot hét beste full-service internetbureau van Nederland