Bezoekers inkopen

Bezoekers inkopen. Een veel gebruikte term in het vakgebied van online marketing. Maar wat wordt er nou precies mee bedoeld?

Bezoekers inkopen via zoekmachines

In de zoekmachines is het mogelijk om te adverteren wanneer bezoekers via de zoekmachine een zoekopdracht uitvoeren. Veel bedrijven maken hier gebruik van om zodoende aanwezig te zijn met hun advertentie op het moment dat een potentiële klant aan het zoeken is naar zijn product of dienst. Onder andere het adverteren in zoekmachines wordt ook wel ‘bezoekers inkopen’ genoemd. Via een speciaal ontworpen veilingssysteem, gebaseerd op bod en relevantie, worden de advertenties gerangschikt in de resultaten van de zoekmachine. Het vertonen van de advertentie kost op zichzelf nog niets. Zodra een bezoekers op de advertentie klikt, moet er pas een prijs worden betaald die wordt bepaald a.d.h.v. het veilingssysteem van de zoekmachine. Je rekent dus feitelijk gezien alleen af voor je bezoekers. Je koopt dus eigenlijk bezoekers in.

Op andere manieren bezoekers inkopen

Naast de zoekmachine is het ook mogelijk om via andere kanalen bezoekers in te kopen. Te denken valt aan de social media zoals Facebook en LinkedIn. Ook daar geldt het principe van betalen per klik. Ook daar geldt dus het begrip bezoekers inkopen.

De belangrijkste wijze van bezoekers inkopen, naast de zoekmachines, is toch wel die van Marktplaats adverteren. Ook dat is een krachtig medium wanneer je meer bezoekers wilt trekken naar je website. Je adverteert tussen de resultaten van Marktplaats en rekent af per klik. Je koopt bezoekers in via Marktplaats.

Meer informatie over bezoekers inkopen en welke strategie het beste voor uw bedrijf werkt? Neem dan contact op met Invest Online.

Invest Online
Marco Zweekhorst
Auteur: Marco Zweekhorst, Directeur Dagelijks zijn wij bezig om voor onze klanten successen te behalen. Meer bezoekers, stijging van conversies en groei van opbrengsten. Dit doen wij met ons team van vakidioten die op een resultaatgedreven en transparante wijze een succesvolle samenwerking met onze klanten aan gaan!

Invest Online is verkozen tot hét beste full-service internetbureau van Nederland