Affiliate marketing, tips vooraf:

Een winstgevende affiliate campagne, waarbij de inkomsten groter zijn dan de uitgaven, is vaak afhankelijk van de keuzes die de adverteerder maakt. De keuze voor bijvoorbeeld een affilliate netwerk en vergoedingen bepalen hoeveel affiliates in aanraking komen met de campagne en hoe interessant de affiliate campagne voor hun is. Voorafgaand aan een affiliate campagne moet de adverteerder zeken nadenken over de volgende zaken:

Affiliate netwerk

In Nederland heeft een adverteerder de keuze uit meerdere affiliate netwerken. Binnen de affiliate netwerken is er geen netwerk dat altijd de beste keuze is. Elk affiliate netwerk is namelijk interessant binnen een bepaalde branche. Paxz is bijvoorbeeld een affiliate netwerk wat zich helemaal richt op vakanties en reizen. Terwijl TradeDoubler dankzij hun internationale karakter vooral interessant is voor internationaal opererende bedrijven. Voordat een adverteerder zich aansluit bij een affiliate netwerk, moet hij zich goed oriënteren om te zien welk netwerk het beste binnen zijn branche past.

Vergoeding

Affiliates melden zich vanwege de vergoedingen die worden uitbetaald voor sales en/of bezoekers aan bij een affiliate campagne,. Een adverteerder moet daarom nadenken over de vergoeding die aan de affiliate worden uitbetaald. Wordt alleen uitbetaald bij een boeking en koop of worden affiliates ook beloond voor het doorsturen van een bezoeker? En hoe hoog is de beloning voor affiliates? Niet alleen de hoogte van de vergoeding die wordt uitbetaald is belangrijk. Ook de tijd die affiliates op hun beloning moeten wachten speelt een grote rol.

Promotiemateriaal

Om de website van de adverteerder zo goed mogelijk te kunnen promoten is een uitgebreid aanbod van promotiematerialen noodzakelijk. Maak daarom voorafgaand aan de affiliate campagne verschillende materialen zoals banners en productfeeds. Door verschillende promotiematerialen worden affiliates gestimuleerd de campagne op te nemen en hebben ze meer mogelijkheden om uw website aan hun bezoekers te laten zien.


Meer weten? Neem contact met ons op!

Invest Online
Jeroen Steunenberg
Auteur: Jeroen Steunenberg, Financieel Manager

Invest Online is verkozen tot hét beste full-service internetbureau van Nederland